Štampaj

Pošalji prijatelju

04. 08. 2015

Zeleni čaj

Zeleni čaj mora da se iskoristi odmah pošto se ubere, zbog oksidacijskog procesa koji prestaje jako brzo zbog promene temperature lišća. Ako su temperature niže, u lišću zelenog čaja smanjuje se količina kofeina. Ovaj čaj, iako možda nema prijatan ukus, preporučuje se kao veoma zdrav.

On služi kao antioksidant i pomaže osobama koje imaju problema sa krvnim sudovima, aknama, ubrzava metabolizam i usporava starenje. Zeleni čaj se pokazao kao oprobano sredstvo za jačanje imuniteta (posebno efikasan u slučaju infekcija) i za razliku od crnog koji ima više teina, ne deluje razdražujuće. Optimalna dnevna doza koja iscrpljuje sva pozitivna svojstva zelenog čaja kreće se oko šest šoljica. U čaj po želji možete dodati malo limuna ili mleka. Listiće zelenog čaja nikada nemojte preliti kipućom vodom jer prevelika toplina uništava korisne materije.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search