04. 08. 2015
Aromatizovani čaj
Aromatizovani čajevi nastaju tako što lišće čaja poprimi ukus i aromu nekog voća ili drugih biljaka. Dodavanje ukusa u čajeve je jako duga tradicija u Kini, gde se vekovima u čaj dodaju biljke luka, pomorandže, lišće breskve ili ribizle. Kinezi su poznati i po cvetnim čajevima, kao što su jasmin, orhieja, ruža ili magnolija.
U mnogim arapskim nacijama, menta ili nana (sa malo šećera) je najpoželjniji i najpoznatiji ukus koji se dodaje u čaj. U Indiji, začinjeni "masala" čaj je najpoznatije piće. Pravi se tako što se u kipuću vodu sa crnim čajem dodaju začini kao što su cimet, đumbir, crna ili bela papričica, kao i šećer i mleko. Danas, možete da popijete čaj sa ukusom koji god poželite. Tako u bilo kojoj prodavnici možete da kupite čaj od kamilice, nane, šipka, hibiskusa, višnje, banane, breskve, itd.