Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 12. 2011

Valentino online muzej

prvi virtuelni muzej na svetu

Valentino Garavani i njegov dugogodišnji poslovni partner Giancarlo Giammetti upuštaju se u nov poduhvat. Naime, dvojac se sprema da lansira Valentino Garavani Virtual Museum, aplikaciju za desktop koju će korisnici moći da download-uju biće prva takve vrste za dizajnera takvog kalibra www.valentino-garavani-archives.org već je na internetu i nudi uvid u ono što je 5. decembra 2011. lansirano u celosti i pružiti uvid u svet dizajnera koji se penzionisao 2008.

Valentino je ovim povodom izjavio: "Vidim ovo kao deo mog nasleđa. Srećan sam što će hiljade studenata, mladih dizajnera i ljudi iz sveta mode moći da vide i proučavaju moj rad iz svakog aspekta i na veoma jednostavan i pristupačan način za mlađe generacije. Ali takođe je važno da pamtimo prošlost, da proučimo modu koja nam je oblikovala živote. Ja bih to nazvao "Buduće uspomene."

Sajt će se fokusirati na 50 godina Valentino-vog rada i biće urađen u trodimenzionalnoj tehnologiji koja će učiniti iskustvo sličnom poseti pravom muzeju, sa prostorijama nalik na muzejske i sa nekoliko krila i galerija, koje bi, kada bi bili izgrađeni, zauzimali površinu od oko 10.000 kvadratnih metara. Enterijer će biti urađen u duhu Rima, što je i srž Valentino-vog stvaralaštva. U virtualnom muzeju biće više od 300 haljina, ikonografskih kreacija koje su poznate ličnosti nosile uz fotografije sa događaja, oko 5000 fotografije Valentino-vih radova, skica i fotografija haljine, kao i video materijal sa 95 modnih revija.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search