Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 01. 2013

Igor Todorović

Kreativni/Modni direktor

Ime i prezime: Igor Todorović

Funkcija: Kreativni/Modni direktor

Iskustvo: Diplomirao na KOEFIA akademiji u Rimu, sarađivao sa mnogim modnim kućama, radio za Cosmopolitan Srbija, bio glavni i odgovorni urednik na Fashion TV-u za jugoistočnu Evropu, kerira unikatnu garderobu i obuću.

 

Koja su to tri osnovna modna pravila kojima se vodite?

- Vodim se najpre onim pravilom koje bih nazvao sklad. Sklad u boji, formi koja mi odgovara i sklad sa samim sobom. Izdvojio bih pored toga i modnu maksimu "manje je više". Manje raznorodnihboja, manje detalja, i manje ultimativnih modnih tendencija koje svakoga mogu učiniti "po poslednjoj modi" ali neretko i modnom žrtvom.

 Koji je prvi odevni komad kojeg se sećate?

- Tamno plavog đubretarca sa dugmadimaod kosti koji sam nosio u najnižim razredima osnovne škole. Izuzetan komad koji bi i danas voleo da imam.

Od kojih modnih detalja se ne odvajate?

- Ne odvajam se od sata, bez obzira što mi ne pomaže baš najbolje, u tome da budem tačan. Druga stvar je torba, ali iz čisto praktičnih razloga. Ne volim da nosim stvari po džepovima!

Šta je po vama loš ukus?

 - Pre svega, nečije stalno potenciranje da je trendseter! U svakom i najširem smislu te reči! Nečiji ukus je stvar njegovog viđenja sebe, a nekada su odrazi u ogledalu samo slike Dorijana Greja.

Omiljeni modni kreator?

- Izdvajajući jednog uvredio bih mnogo drugih. Lepota rada jednog dizajnera leži u njegovoj interpretaciji, kreativnosti i hrabrosti. Volim modni jezik Balenciage, Ferre-a, Lagerfeld-a.

Omiljeni fotograf?

 - Izdvojio bih dva Petra, Lindbergha i Vujanića. Ovog drugog i zbog prijateljstva koje se kroz zajedničke poslove rodilo, i iznedrilo neke od stvari na koje sam veoma ponosan.

Za koji jezik biste rekli da je modni?

- U modnoj Bibliji, starozavetni bi bio francuski, a novozavetni engleski. A lepota modnog jezika je da bi on trebao uvek biti ličan!

Kojim filmom je po vama moda ostvarila najveći uticaj na savremeno odevanje?

- Na najaktuelnije modne trendove i shvatanja, najveći uticaj ostvario je sitkom koji je prerastao u film a zove se Sex & The City. Doručak kod Tifanija, Boni i Klajd i mnogi drugi su svakako samo neki od filmova koji su itekako obeležili modne tokove i savremeno odevanje.

Koliko vremena provodite na web-u?

- 24/7, na SML-u stalno stoji moja slika.

Gordana   |    09. 01. 2013   |   10:05:45

poruka

Postovani Igore,vredno pratim emisiju u kojoj ste glavni clan zirija i straniocu sml.rs.Moram reci da se na ovoj stranici kao i u emisiji moze saznati dosta korisnih informacija sto se mode tice od strane vas.Jedina primedba mi je sto se emisija emituje kasno u noc :( Skoro ste gostovali na rtv Vojvodina,cuvsi da ste rekli kako zbog poslovnih obaveza i novih mogucnosti koje su vam se ukazale odlazite na rad u italiju i ja vam zelim puno srece i uspeha u daljem radu tamo ali se nadam da zbog toga necete prestati biti clan zirija?Sve najbolje u Novoj godini.Pozdrav.Goca

pošalji odgovor
Jovan Maksimović   |    04. 01. 2013   |   12:06:25

Svaka čast

Poštovani Igore ,
U poslednje vreme sam ispratio nekoliko tvojih gostovanja u određenim emisijama. Ne gledam mnogo TV ali sam prepoznao tvoj glas , jer smo nas dvojica proveli mnooogo vremena u konverzaciji na sve teme ovoga sveta tokom letnjih meseci 2000. te godine. Kada sam obratio pažnu video sam de si i dalje vedrog duha, maštovit i jednostavno čovek koji pleni kvalitetom. Drago me je što ljudi kao ti dobijaju prostora da pozitivno utiču na okolinu.
Igore, nadam se da znaš ko ti piše ove redove, te ako si zainteresovan de se nekad ispricamo ili cak i vidimo javi se Maksi na mejlove jovanmax@verat.net ili jovanmax1972@gmail.com ili na telefon 0648706950.
Srdacan i veliki pozdrav

pošalji odgovor
Slobodan Antić   |    10. 10. 2012   |   17:40:41

Joshua time!!!

Teško je naći dovoljno lepih reči kojima se može opisati tvoj stvaralački rad od samog početka pa do danas!!!

Čestitam na održanoj Prvoj modnoj reviji!!!!!

Veliki pozdrav!!!!!
Sloba (slobant@yahoo.com)



pošalji odgovor
SML   |    17. 09. 2012   |   11:18:55

Re: Poštovani Igore

Poštovana Ljubice, izuzetno mi je žao što nismo uspeli da realizujemo kreaciju povodom mature. Posebnih uslova nema, važno je da svoju estetiku poznajete dovoljno dobro da bi je prepoznali ne samo u mom, nego i u radu bilo kog drugog dizajnera. Da bih se nekako iskupio, molim Vas dostavite vašu adresu nama u sml.rs da bih vas pozvao na reviju koja će se uskoro desiti u Beogradu,

Srdačan pozdrav

Igor

pošalji odgovor

Joshua time!!!

SML   |    17. 09. 2012   |   11:17:04

Re: Prenošenje znanja

Draga Ana,

hvala na mišljenju koje imate. Prenošenje znanja je svakako plemenit i uzvišen cilj i zadatak koji za sada imam pri Academia del Lusso u Beogradu gde sam stalni predavač. Svi predlozi su svakako uvek dobrodošli.

Srdačan pozdrav

Igor

pošalji odgovor
SML   |    17. 09. 2012   |   11:08:51

Re: Postovani,

Draga Jelena,

kao prvo, oprostite na mojoj nemarnosti i dugom čekanju nekakvog odgovora. Naša draga koleginica Jelena Nenadić, mogla bi napisati knjigu koliko je bila uporna da odgovorim na vaše komentare. Kako rekoh i Milici, sva pitanja uvek prosledite na sml.rs, biću mnogo revnosniji u odgovorima, obećavam!

Hvala još jednom

Igor

pošalji odgovor
SML   |    17. 09. 2012   |   11:02:29

Re: Odusevljenje

Draga Sofija,

hvala na lepim rečima i mišljenju koje imate. Takav komentar je zaista veliki kompliment s vaše strane. S obzirom da se zovete isto kao moja ćerka ima i dodatnu težinu :).

Hvala još jednom Igor

pošalji odgovor
SML   |    17. 09. 2012   |   10:57:00

Re: Komentar

Draga Milice,

najpre hvala na ljubaznim i laskavim komentarima i svakako hvala na tome što pratite emisiju i sml.rs. Moram priznati da sam nemaran i ne baš specijalno "nadaren" za društvene mreže poput facebook-a i slično. Nedavno sam imao priliku da pišem o gadget-ima i njihovom značaju u savremenom stilu života i verujte da mi nije bilo nimalo lako. Što se tiče saveta i predloga, uvek je na raspolaganju sml.rs koji se i inače bavi savremenom fenomenologijom mode ne stavljajući je samo u kontekst blogerskih zapažanja, već i nekog vida edukacije kroz koju se trudimo svi mi koji činimo ovaj portal da odgovorimo na vaša pitanja. Čekanje na odgovor svakako neće biti ovoliko dugo kao ovaj put.

Još jednom veliko hvala i srdačan pozdrav i sa moje strane.

Igor

pošalji odgovor
Komentar   |    17. 08. 2012   |   17:07:05

Komentar

Dragi, Igore

Pronalazim potrebu da Vam se ovim putem obratim i iznesem svoje misljenje! Pratim svaku emisiju "Sopingholicarke" i mogu Vam reci da sam odusevljena Vasim komentarima! Vi ste dizajner kome je zaista mesto na samom vrhu modne scene! Vasi komentari su skladni, iskreni i ZAISTA strucni... Vi i ako ste najkompententniji da komentarisete stilove ucesnica u toj emisiji, to tako radite na jedan skladan nacin i vidi se da maksimalno vodite racuna kako ih ne biste uvredili, a opet im skrenuli paznju na ono u cemu grese! Svaka Vam cast na tome i verujem da zbog takvih komentara i takve strucnosti, ova emisija je gledana!
Neko je u predhodnim komentarima naveo i predlozio da otvorite nalog na Facebook-u, cijem se predlogu i ja pridruzujem! :)
Na taj nacin bi ste mogli pomoci svojim obozavaocima u nekim savetima i predlozima...
Razumem da bi Vam to oduzelo vremena, ali se opet nadam da cete razmisliti o ovom predlogu i mozda zaista otvoriti nalog na ovoj drustvenoj mrezi. :)


Zelim Vam puno uspeha u daljem radu i nadam se da cete naci vremena malo i za nas, pa nam i odgovoriti na poruke... :)

Veliki pozdrav, Milica!

pošalji odgovor

Re: Komentar

Sofija   |    15. 07. 2012   |   20:48:16

Odusevljenje

Kakav divan i odmjeren covjek! Divim Vam se, i uzivam u svakom Vasem izlaganju i pojavljivanju. Pravo osvjezenje! Veliki pozdrav iz Bijeljine.


Vas vjerni ucenik i obozavalac
Sofija Bojanovic

pošalji odgovor

Re: Odusevljenje

Jelena    |    18. 04. 2012   |   21:26:43

Postovani,

Ne mogu da Vam opisem koliko zeljno iscekujem svaku emisiju "Sopingolicarke" samo da bih slusala Vase komentare i stavove. Vi ste jedna od retkih osoba na nasoj modnoj sceni kojoj je zapravo tu i mesto. Mene zanima da li imate fb profil preko kog bih mogla da Vas pratim, i da nama, koji smo zeljni strucnih saveta od kompetentne osobe, pomognete. To bi nam bilo od velike pomoci. Trazila sam Vas na fb-u, ali Vas nema. Molim Vas, da li biste imali vremena da nas edukujete i savetujete i provodite vreme sa svojim obozavaocima, za koje sam sigurna da nas je mnogo. Mislim da biste se iznenadili. Hvala Vam na svemu!

pošalji odgovor

Re: Postovani,

Jelena    |    18. 04. 2012   |   21:26:24

Postovani,

Ne mogu da Vam opisem koliko zeljno iscekujem svaku emisiju "Sopingolicarke" samo da bih slusala Vase komentare i stavove. Vi ste jedna od retkih osoba na nasoj modnoj sceni kojoj je zapravo tu i mesto. Mene zanima da li imate fb profil preko kog bih mogla da Vas pratim, i da nama, koji smo zeljni strucnih saveta od kompetentne osobe, pomognete. To bi nam bilo od velike pomoci. Trazila sam Vas na fb-u, ali Vas nema. Molim Vas, da li biste imali vremena da nas edukujete i savetujete i provodite vreme sa svojim obozavaocima, za koje sam sigurna da nas je mnogo. Mislim da biste se iznenadili. Hvala Vam na svemu!

pošalji odgovor
Ljubica   |    14. 04. 2012   |   12:42:33

Poštovani Igore

Više sam nego impresionirana vašim radom. Ideje koje imate su zaista fantastične i pogađaju moj ukus pravo u metu. Vaše kreacije odišu skladom,prefinjenošću i glamurom,a ja baš želim da ti epiteti krase i moju matursku haljinu :-) S toga Vas pitam koji se uslovi moraju ispuniti da se jedna vaša kreacija ponese na maturskoj večeri? :-)

Nadam se Vašem odgovoru.
Puno pozdrava i poljubaca.
Ljubica

pošalji odgovor

Re: Poštovani Igore

Ana   |    09. 03. 2012   |   14:58:26

Prenošenje znanja

Poštovani Igore,

Fascinirana sam Vašim izlaganjima u emisiji Šopingholičarke. Moram Vam reći, isključivo zbog Vaših komentara i saveta pratim pomenutu emisiju. Da li ste ikada razmišljali da svoje bogato znanje i iskustvo podelite sa mlađim naraštajima, u vidu, recimo, predavanja na fakultetu? Pitam Vas to sa posebnim razlogom, ne samo konverzacije radi, :) posto sam ja student fakulteta koji gaji veoma kreativne ideje i ide u susret interesovanju studenata (u vidu velikog broja izbornih predmeta). S obzirom na to da sam sigurna da bi Vaš predmet bio i više nego dobro posećen od strane studenata, zanima me da li biste bili zainteresovani za ovakav predlog?

Unapred hvala na odgovoru.

Srdačan pozdrav,

Ana

pošalji odgovor

Re: Prenošenje znanja

Igor Todorović   |    07. 03. 2012   |   15:33:33

Re: Pozdrav i molba

Poštovana Natasa,

hvala vam na ljubaznim rečima i komplimentima koje ste mi uputili. Ujedno se izvinjavam što zbog brojnih obaveza, nisam ranije stigao da Vam odgovorim, mada sam po prijemu mail-a pogledao vaše radove. Na samom početku, moram Vam reći i kuriozitet da sam i ja završio grafički dizajn u Dizajnerskoj školi u Beogradu, a potom otišao na školovanje u Italiju gde sam završio studije mode....što znači, neskromno sudeći po meni, da ste na pravom putu.
Savetovati mlade ljude koji imaju kreativni impuls nije laka kategorija, ali pokušaću da budem koliko je to moguće konstruktivan. Vaše kombinacije su smelo i modno osmišljene, što vas već u samom startu svrstava u nekoga ko sa uspehom može da se bavi ovim poslom. Način na koji bi se najbolje realizovali u ulozi stiliste svakako da je onaj da kontaktirate modne novine, fotografe ili kreativne agencije i ponudite svoje usluge. Put kojim ste odlučili da idete nije preterano glamurozan ( ukoliko mi verujete na reč) ali je kreativan i zanimljiv. Zahteva svakako odricanja ali pruža niz zadovoljstava i kreativnih uspeha. U vremenu u kome ste odlučili da se bavite ovim potrebna je i hrabrost, koja vam vidim i ne nedostaje. Dakle, savet je da verujete u sebe i da svoj rad predstavite dalje.

Želim Vam svaki uspeh u daljem radu.

Srdačno

Igor Todorović

pošalji odgovor
Natasa   |    24. 02. 2012   |   21:04:29

Pozdrav i molba

Postovani Igore,

Pridruzila bih se pohvalama za Vas rad i ja zaista mislim da ste jedan od rijetkih koji je zaista kompetentan da govori o modi, u svakom smislu te rijeci. Ja sam po struci graficki dizajner ali i moda je nesto sto je sastavni dio moje licnosti. Mnogo bi mi znacilo, ako bi ste uputili bilo kakav savjet sto se tice posla stiliste u Beogradu i ako bi ukratko prokomentarisali kombinacije koje sam osmislila.
http://www.behance.net/gallery/Styling/2458597
Zahvaljujem unaprijed!

Srdacan pozdrav!

pošalji odgovor
ana   |    11. 02. 2012   |   11:03:20

pohvala

Najzad neko kompetentan da prica o modi! ( pri tom mislim na emisiju "Shopingholicarke") Vasi saveti su jako korisni, a nacin izlaganja neverevatno duhovit, pa tako cak i iz reality emisije po "licenci" moze nesto da se nauci. Velik pozdrav.

pošalji odgovor
Igor Todorović   |    02. 02. 2012   |   16:55:21

Re: Pozdrav i molba

Poštovana Dragice,

Hvala Vam na ljubaznim rečima, i drago mi je da pratite emisiju, i SML.rs. Pogledao sam Vaš blog, odmah pošto sam video Vaš komentar. Moj utisak je da Vaš blog odaje kreativnu i višestranu osobu koja se iskazuje van onoga što bi nazvali aktuelnim mainstream trendovima. Lepota onoga što radite je najpre u ljubavi prema zanatskom i ručnom radu i samo tako nastavite. S tom količinom energije i ljubavi prema lepom siguran sam u uspeh vaše ideje.

Srdačno Vas pozdravljam
Igor Todorović

pošalji odgovor
Dragica Perović   |    01. 02. 2012   |   18:37:13

Pozdrav i molba

Poštovani g-dine Todoroviću,
sve pohvale za Vaš rad i na prilici da mnogo toga naučimo gledajuči a više slušajuči Vas u emisiji ŠOPINGHOLIČARKE.
Ja sam po struci mašinski inženjer ,radim kao rukovodilac u jednoj firmi ali sam samouka u šiću ,skoro svim mogućim ručnim radovima i u želji da svoj stil izgradim svojim handmade/om stvaram svoju modu i detalje koje preferiram , jer se nema uvek dovoljno novca za brendirane odevne predmete .Moda me je uvek interesovala ,pa bih Vas zamolila, ako bi ste odvojili par minuta i posetili moj blog i eventualno dali svoje mišljenje da li se mogu otisnuti u manufakturnu proizvodnju sa svojim handmade proizvodima ?
blog -www.dragicap.wordpress.com e/mail - dragicaperovic@hotmail.com
Ukoliko to i ne učinite ,razumeću.Želim Vam puno uspeha u radu,puno pozdrava Dragica

pošalji odgovor

Re: Pozdrav i molba

Re: Pozdrav i molba

Maja Petković Ivanović

Maja Petković Ivanović

Glavna i odgovorna urednica ...

Jelena Nenadić

Jelena Nenadić

Pomoćnica glavne i odgovorne urednice/ Urednica rubrika mode i lepote ...

Search